e
Banner

Etiketler: hayati yazıcı



Kaçak akaryakıta sıkı tedbirler geliyor!



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlar Kurulu'na özellikle kaçakçılıkla ve kaçakçılığın akaryakıt kısmıyla alakalı bir tasarı sunduklarını belirterek, ''Bakanlar Kurulu da 'olur' verdi, imzaya açıldı'' dedi.





Akaryakıtta kaçakcılığı bitirecek kanun



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Akaryakıt Kaçakçılığı Kanun Tasarısı ile ilgili olarak, ''Akaryakıt tanımının kapsamı, akaryakıt olarak kullanılan hiçbir ürünü dışarıda bırakmayacak. İleride karşılaşılabilecek olası suistimalleri de engelleyecek şekilde genişletildi'' dedi.





Hayati Yazıcı’dan 'gözünün yaşına bakmam' uyarısı



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2012 yılı içerisinde Türkiye sınırlarından 11 milyon araç, 90 milyon kişinin giriş ve çıkış yaptığını söyledi. Yazıcı "rüşvet verenin de, alanın da, bu tür işlere göz yumanın da gözünün yaşına asla bakmayız" dedi.





'Yerinde gümrükleme' ihracatı hızlandıracak



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni uygulaması Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü devreye girdi. Uygulama ile ihracatçı firma gümrüğe uğramadan malını doğrudan ihraç edebilecek.





Dürüst nakliyeci, gümrükçü olacak


Yayın: 11-01-2013
Kategori: Gümrük

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kolay Ticaret, Büyük Türkiye” projesinin tanıtımı yapıldı. Proje tanıtımını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptı. 





Yerinde Gümrükleme ile TIR’lar beklemeyecek



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kolay Ticaret, Büyük Türkiye” projesinin tanıtımı yapıldı. Proje tanıtımını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptı. 





Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması ‘işyerinde check-in yapmak' gibi



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sevkıyat başına 861 lira tasarruf sağlayan 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'nı anlattı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'nın ‘kendi işyerinde 'check-in' yapmak gibi olduğunu belirterek ‘Gümrükte artık bekleme yok, herkes kendi antreposunda internet üzerinden formu doldurup gönderecek’ dedi.